Adres

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

De voordelen van een Hongaarse punt vloer

door | mei 26, 2021 | Uncategorized

Houten vloeren zijn alom vertegenwoordigd in ons interieur door de warme, stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Een houten vloer kan je in diverse patronen laten leggen. De Hongaarse punt vloer is hier een uitstekend voorbeeld van. De vloer lijkt op de visgraat vloer maar er zijn verschillen. Dit artikel geeft je meer informatie over de Hongaarse punt vloer.

De visgraat vloer

Dit is een patroon die veel wordt gebruikt in het interieur van tegenwoordig.

Hierbij worden de planken recht tegenover elkaar gelegd en hierdoor zie je een visgraatpatroon ontstaan.Vandaar de naam visgraatvloer. Het is een patroon die vroeger voorkwam in onder andere herenhuizen voor een luxe afwerking.

De Hongaarse punt vloeren

Dit is een manier van leggen die iets minder bekend is. Het patroon heeft weliswaar veel weg van de visgraat vloer maar er zijn verschillen. Bij de Hongaarse versie worden de veelal houten planken in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst. Door deze wijze van plaatsen zie je een punt ontstaan die ook bekend is onder de naam ‘sergeantstreep’. Het verschil met het blote oog is klein maar wel te zien als je goed oplet. Met het oog zie je een verschil in de groeven en de belijning. Bij een visgraat patroon zie je de groeven trapsgewijs ontstaan en bij het Hongaarse patroon zie je de punt liggen in de bovenste planken. Het effect hierbij bestaat uit punten die aan elkaar zitten en dit zorgt voor een speels effect.

Waar komt deze vloer het beste tot zijn recht?

Beiden patronen komen perfect tot uiting in een klassiek maar ook in een modern interieur. Gebruik je de vloer in een klassiek interieur dan kan je denken aan een prachtig herenhuis met hoge plafonds en prachtige plafond ornamenten. De Hongaarse vloer geeft een rustige look in huizen.

 

Als je de Hongaarse punt vloer combineert door eiken hout te gebruiken, krijg je een mooie eiken vloer. Deze houtsoort gaat erg lang mee waardoor je nog langer kan genieten van deze prachtige patronen. De houtsoort is stevig, en ze kunnen decennia lang meegaan. Naast het duurzame aspect zijn ze mooi om te zien omdat elke eikenhouten vloer uniek is door de combinatie van nerven en kleuren. Er is geen enkele eiken vloer die er hetzelfde uitziet en hierdoor heb je een heel uniek interieur te pakken. Wist je dat je een eiken vloer ook kan borstelen? Door het borstelen krijgt de vloer een authentieke look waarbij de houttekening nog meer zichtbaar wordt dan voorheen. Er is ook kleurolie te koop waarmee je je vloer nog persoonlijker kan maken.