Adres

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

Parket Schuren en Oliën

085 - 1301 477Offerte aanvragen

Parket Schuren en Oliën

Alles over het schuren en oliën van parket

Het is niet altijd duidelijk over wat u wel of niet moet doen bij parket schuren en oliën. Soms is door de bomen het bos niet meer te zien, maar geen nood! Wij zijn dé schuurexpert van Nederland. Ontdekt u ons veelzijdige aanbod op Schuur Expert! En met dit artikel geven we u graag tips die een grote hulp kunnen zijn als het gaat om parket schuren en oliën. 

Een parket schuren en oliën kan lastig zijn, afhankelijk van de staat van de parketvloer of andere houten vloeren waarmee u te maken heeft. Er is veel hype rond doe-het-zelf-vloerschuurprojecten en voor sommigen kan dit lonend zijn. Jammer genoeg werkt het bij anderen heel anders en kan doe-het-zelven een overvloed aan onnodige stress, angst en beginnersfouten veroorzaken, dat uiteindelijk in uw zak te voelen is en vaak uw hele budget overschrijdt. Wij raden u daarom aan om altijd een deskundige in te schakelen, mocht u uw houten vloer laten schuren en oliën.

Met 25 jaren ervaring op het gebied van vloeren, waaronder parket schuren en lakken, kunt u ons gerust beschouwen ons als de beste schuurexpert in Nederland! Omdat parketvloerprojecten ingewikkelder zijn dan het bewerken van andere houten vloeren, zullen we ons vandaag concentreren op slechts één aspect: parket schuren en oliën. Wilt u op een professionele manier uw parket schuren en oliën? Maak voor meer informatie vrijblijvend contact met ons via 085 1301 477 ! Onze parketschuurspecialist is u graag van dienst.

Welke schuurmachines zijn geschikt voor het parket vloer schuren?

Een vloer op de juiste manier schuren kan natuurlijk alleen met de juiste schuurmachine. Welke de juiste is, kan per situatie verschillen. Het lijkt logisch om aan te nemen dat elke schuurmachine goed genoeg is om het klusje te klaren, zo lang er maar een stukje schuurpapier aan vastzit. Dat is niet het geval. Onze experts weten als geen ander dat het gebruik van de juiste schuurmachine betekent dat u het gewenst resultaat krijgt en dat het werk niet langer duurt dan nodig is. Onderstaand slechts een greep uit het enorme aanbod aan schuurmachines, die het meest geschikt zijn voor een uitdagende klus als parket schuren en oliën.

  • Excentrische schuurmachines: Wanneer wij een houten vloer laten schuren en oliën met een excentrische schuurmachine, dan kiezen we veelal voor een schuurmachine die gemakkelijk te bedienen is. Door zijn relatief grote ronde schuurzool is hij geschikt voor grote oppervlakken. De snelheid waarmee een vloer mee geschuurd kan worden is gemiddeld te noemen. In het geval van een excentrische schuurmachine is het erg belangrijk dat de draaiende beweging die wordt gemaakt overal hetzelfde is, net als de druk die wordt uitgeoefend. Dit type machine kan geen hoeken bereiken. Die hoeken moeten met de hand of met een andere machine worden geschuurd. Onze deskundigen hebben daar wel antwoord op.
  • Bandschuurmachines: Wilt u snel uw houten vloer laten schuren en oliën? Wij gebruiken daarvoor ook wel eens een bandschuurmachine. Deze schuurmachine heeft een grote, rechthoekige pad, waar met hoge snelheid een schuurband overheen loopt. Reductie, mede door het hogere gewicht op de vloer, gaat een stuk sneller dan bij een excentrische schuurmachine. Dit betekent dat schade gemakkelijker wordt aangericht. Om dit te voorkomen moet in ieder geval met het graan worden gewerkt. Daar hebben we 25 jaar ervaring mee.
  • Vlakschuurmachines: Het werkt niet zo snel, maar een vlakschuurmachine is ook geschikt om parket mee te schuren. Onze deskundigen gebruiken deze bij de afwerking, omdat we met een vlakschuurmachine gemakkelijk in de hoeken kunnen komen en precies langs plint of muur kunnen gaan. Wanneer u het schuren en oliën van uw parketvloer aan ons uitbesteedt, kunt u er dus verzekerd van zijn dat we precisiewerk leveren.

 

Wat u zeker moet doen bij parket schuren en oliën

 

  • Bespaar geld door direct een expert in te schakelen. Dasrdoor voorkomt u onnodig meerwerk, bijvoorbeeld omdat het de eerste keer niet direct goed is gedaan. U kunt eventueel zelf het een en ander voorbereiden, bijvoorbeeld door al het meubilair uit de ruimte te halen en eventuele gordijnen weg te halen. Plak eventueel alle kasten en deuren met tape om ze af te dichten tegen het stof. Maar ook daarmee zijn wij u heel graag van dienst. Als u tapijt heeft, zullen we het tapijt, de ondervloer en de grijpstrips zeer waarschijnlijk moeten scheuren. Als u vinyl of linoleum hebt, zal de bekleding en eventuele lijm op de planken moeten worden afgeschraapt. Vervolgens moet de hele vloer meerdere keren worden geveegd om stof en vuil te verwijderen. Daarover geven wij u graag de nodige informatie. Hier zijn een paar basisregels waar we gebruik van maken:
  • Schuren gebeurt altijd met de nerf van het hout. De enige uitzondering is een diagonale snede om uw vloer waterpas te maken. In dit geval kiezen we voor de nieuwere drumschuurmachine. De nieuwere apparatuur is veel beter in het omgaan met stof.
  • Een masker dragen. Er zal veel stof rondvliegen, wat schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Veiligheid en kwaliteit staan voor ons op de eerste plaats. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat absoluut moet worden vermeden bij parket schuren en oliën

 

  • We letten er heel goed op dat de juiste hoeveelheid druk wordt uitgeoefend op parketvloeren. Parketvloeren zijn dunnere planken en zijn niet zo duurzaam als andere soorten houten vloeren.
  • We weten als geen ander dat gutsen in de vloer, veroorzaakt door de drumschuurmachine te snel te laten draaien, een doodzonde is. Bij het inschakelen van een leek zou dit u wel eens kunnen overkomen, maar onze experts maken deze beginnersfout niet. Het is heel gemakkelijk om deze fout te maken, maar niet zo gemakkelijk te corrigeren, dus het is zeer aan te bevelen deskundigen in te schakelen.

Parket olie kleuren kiezen

 

Wij kunnen uw parket schuren en oliën om het tegen vuil en vocht te beschermen. Het schuren en oliën van uw parketvloer helpt ook zijn karakteristieke uitstraling te behouden. Parket kan worden geverfd, geolied of gewaxed. Dit laatste komt de laatste jaren steeds minder vaak voor. Er zijn ook verschillende parket olie kleuren waaruit u een keuze kunt maken. Bj twijfel kunt u altijd onze schuur expert inschakelen.

 

Voordelen van parket vloer schuren

 

Terwijl bij gelakt parket het oppervlak volledig wordt verzegeld door de lak, wordt geolied parket “slechts” geïmpregneerd. Hierdoor blijven de poriën open en kan het hout blijven ademen, wat een positief effect heeft op het binnenklimaat. De olie geeft het parket zijn typische zijdeachtige matte uitstraling en onderstreept het karakteristieke gevoel van het hout, wat de natuurlijkheid van de vloer verbetert. Over het algemeen is de behoefte aan verzorging en reiniging voor geolied parket groter dan voor geverfde oppervlakken. Uiteindelijk kunnen we rustig concluderen dat parket schuren en oliën veel meer voor- dan nadelen biedt. Mocht u nog enige twijfel hebben, maak gerust contact met ons!

Toch liever een parketteur uit de buurt? Wij beschikken over een team door heel Nederland. Bekijk de website van Parket Schuren Amersfoort, Parket Schuren Katwijk, Parket schuren Bloemendaal, Parket Schuren Alkmaar, Parket Schuren Almere en nog veel meer plaatsen om op te noemen. Dit alles onder de noemer van Schuur Expert

 

Bel me terug

Wilt u door ons terug gebeld worden laat uw contact gegevens achter en wij nemen contact met u op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om uw vlOER WEER ALS NIEUW TE MAKEN

NEEM CONTACT MET ONS OP